Societatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIA

Filiala ARGES

 

 

 

Filiala Arges a SChR s-a constituit in data de 23 noiembrie 2004, numarand in prezent 41 membrii activi care provin de la institutii din judetul Arges si din judetele limitrofe - Universitatea din Pitesti, Institutul de Cercetari Nucleare Pitesti - Mioveni (ICN), Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice Valcea (ICSI-Ramnicu Valcea) etc. Cadrele didactice universitare reprezinta 30% din totalul membrilor filialei, iar cercetatorii 30%; alte categorii sunt reprezentate de profesori din mediul preuniversitar, specialisti din societati cu profil de mediu. Dintre acestia 60% au doctoratul si 7% sunt doctoranzi.


Obiective

- Participarea si sprijinirea actiunilor organizate sau sustinute de SChR la nivel national si regional
- Organizarea si coordonarea simpozionului regional anual "Chimie si Dezvoltare"
- Asigurarea unor conditii de pregatire teoretica si mai ales aplicativa pentru elevi si studenti, de nivel european, in domeniul chimiei pentru generatia tanara - dezvoltarea de noi metode de cercetare in domeniul didacticii chimiei
- Orientarea activitatilor filialei in scopul cresterii atractivitatii pentru studiul chimiei a elevilor, prin schimbarea radicala a modului de abordare didactica si prin explicarea obiectiva a rolului si locului chimiei in viata de zi cu zi, in industrie si economie
- Identificarea si stimularea partenerilor interesati in dezvoltarea colaborarii in domeniul chimiei, la nivelul judetului Arges si al judetelor limitrofe
- Promovarea unor proiecte cu caracter transdisciplinar sau interdisciplinar la nivel national/international
- Facilitarea schimburilor de opinii pe diferite teme de interes comun intre specialistii chimisti si populatie (Ziua Portilor Deschise, Scoala Altfel, lectorate, conferinte, interventii in spatiul media)
- Prezentarea prioritatilor romanesti si a personalitatilor de prestigiu in domeniul chimiei, pe plan international
- Selectarea si diseminarea informatiilor pentru o mai buna cunoastere a mediului si a metodelor practice, specifice analizelor chimice, de evidentiere a parametrilor de calitate
- Contributia la formarea si dezvoltarea culturii, constiintei si a competentelor pentru o alimentatie sanatoasa si identificarea obiectiva a principalilor factori de risc in acest domeniu



Biroul de conducere

Presedinte
Iosub Ion, Universitatea din Pitesti, e-mail: ion.iosub[at]gmail.com

Vicepresedinte
Dejanu Mariana, ISJ Arges, e-mail: mariana_dejanu[at]yahoo.com

Secretar/Trezorier
Topala Carmen, Universitatea din Pitesti, e-mail: carmen.topala[at]gmail.com



Adresa

Universitatea din Pitesti, Facultatea de Stiinte, Filiala Arges SChR, Corp S, L010, Str. Targul din Vale nr. 1, Pitesti 110040


Telefon

+40 348 453 102


Fax

+40 348 453 123


Website

-


Activitati








 
Societatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIA
© 2008 Societatea de Chimie din ROMANIA